perjantai 26. huhtikuuta 2013

Thingyan, osa yksi


Ensimmäinen yritys
Sattu toi ajankohta olemaan sellanen että uuden vuoden juhlallisuudet puski päälle.
Samankaltasia bileitä on vuoden tärkeintä juhlaa merkitsemään myös Laosissa, Thaimaassa ja Kambodzassa.

Vesi on aika olennainen osa niitä pirskeitä, sitähä siellä sitte ammutaan kaikkien päälle.

Periaatteessa se homma toimii näin: 3-5 päivää sekoillaan.
Ja kun burmalainen sekoilee nii sitte se kans sekoilee, voin kertoa. Ei muuta ku sekoilemaan niitten kanssa siis!

Osa siitä jengistä herää dokaamaan joskus kuudelta aamulta joten ne on ihan pelti kiinni jo joskus yhdeltätoista.
Sitä vettä tulee myös joka suunnasta niskaan niin paljon että en ois uskonu vaikka niistä bileistä luinki etukäteen.
Vesisodassa ja rakkaudessa kaikki on sallittua, niinhän se sanontaki kuuluu.

Heikki osti järjettömän kalliin vedenpitävän kotelosysteemin puhelimelle ennen lähtöään Bangkokista, ite säästin taas väärässä kohdassa ja ostin eurolla moisen Yangonista. Se oli aika huono, mikä näkyy lähinnä kuvien laadussa sekä niitten puutteessa ku ihan aina ei menny toi kosketus perille.

Tällästä se sitte oli alkuun Yangonissa:

Solmussa. Urpo ei oikei osannu.
Keskustorin suihkulähde
Jeejee
Välillä pitää vetää beteliä että jaksaa
Hassu hattu-päivä taas
The Catling Gun
Tää jätkä oli päättäny hypätä suoraan saaviin
Roiskuu roiskuu


Tapoihin kuuluu myös ajella autolla pitkin kylää tollasten kastelupisteiden ohi ja kastua ja bailata. Meki haluttii joten valittii vaa joku satunnainen auto ja kysyttii voiks hypätä kyytiin. Ja sehän onnistuu.

Yritin ottaa kuvaa.

Auton lavalla

Party party! 

Tunnelma oli tiivis myös autoteillä

Aika kastua

Seuraava kastelupiste
Vesimeingint loppu joka päivä auringonlaskun aikoihin, mutta bileethän ei siihen lopu. Tuntu kyllä kieltämättä ihan hyvältä silti saada kuivat vaatteet päälle tietäen että ne myös pysyy kuivana. Ainakin seuraavaan aamuun asti.

Illalla kun istuskeltiin kadun varressa pämppäämässä, tuli taas joku paikallinen jäbä kyselemään seurueeseensa. Ja otti mun vesipyssyn ja heitti sen himaansa. En tiedä miks.

Oli vähän erikoinen tyyppi taas sekin, nähtii se kertaalleen vielä pubissa joku päivä sen jälkeen.
Tosin se heitettii ulos sieltä kun se koitti pummia meiltä röökiä.

Henkilökunta tuli ja otti sen röökiaskin sen kädestä ja kohteliaasti ohjasi pois. Oisin mä sille tupakan voinu tarjota kyllä. Siinähän se ilta sitte kulu soitellessa ja laulellessa ja ehkä alkoholillakin oli osuutta asiaan.

Seuraavana aamuna mä tosin onnistuin löytämään sen mestan mihin se tyyppi sen vesipyssyn jemmas ja sain hankittua sen takasin. Huh huh. Se ois ollu aika traaginen menetys. 
Muuten bileet jatku aika samanlaisina seuraavanakin päivänä. 

Iskä ja poika bailaa

Vettä niskaan
Tuli taas illan jatkobileissä vähän sellanen hämmentävämmän puoleinen ihmiskohtaaminen. Jotku paikalliset häiskäthän ne taas kutsu kanssaan iltaa istumaan.
Jossaki vaiheessa loppu tupakit ja yks niistä tyypeistä lähti mun kanssa ettimää jotai kioskia mistä sitä sais. Lopulta tupakit tuli taksikuskilta ja kun oltiin matkalla takasin päin se tyyppi nappas bandanan mun päästä ja pisti omaan päähänsä, aika perusmeininkiä. Sitte se lähti juoksemaan jonnekki ja jatkoin takasin siihen mestaan missä istuskeltiin. 

Hetken päästä bandana-kaveri tuli takasin ja kun mä kysyin siltä että missä se riepu on, hän ilmoitti käyneensä juuri vessassa ja käyttäneensä sen perseensä pyyhkimiseen. Ahaa. Kiitos. 

2 kommenttia:

  1. On tolla Keskustorin suihkulähteellä vähän eroo siihen tamperelaiseen verrattuna, jossa pari vuotta sitten kylvin bokserit jalassa.

    VastaaPoista
  2. Olihan toi vähän eri. Pitää varmaa ens vuonna tuolla kokeilemaa noita muiden maiden vastaavia bileitä. Laosissa ainaki tais olla vähä aiemmin nii ehtis kätevästi pitää parit uv-kekkerit samalla reissulla.

    VastaaPoista