sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Bonjour! Merci! Ja mitä muuta Pariisissa tapahtuikaan.



Siinä se nyt on
Ei ainakaan kovin kaksista paikallisten kanssa kommunikointia omalta osalta. Pitäis varmaan opetella ranskaa.

Käytiin kahdesti Pariisissa kesäkuussa, koska puolisen vuotta aiemman joulun kunniaksi ostimme toisillemme joululahjaksi matkat Pariisiin kahdelle. Toisistamme tietämättä, tosin. Pieni tovi ennen joulua Saara kertoi tahtovansa joskus Ranskaan ja Pariisiin.

 Raha- ja aikatauluteknisistä syistä alkuperäinen aikomus viedä Saara sinne joululahjaks jouluna ei oikein onnistunu. Muuta sopivaa ajankohtaa ei tuntunut löytyvän - koska aiempien postausten Malesian matka oli tuleva katkaisemaan talven selän - joten päätin ajoittaa retken Saaran synttäreiden eli käytännössä juhannuksen tienoille.

Saara puolestaan tiesi, että Ranskan avoimet on allekirjoittaneen suosikki kaikista kauden tennisturnauksista. Edessä oli siis kokolailla puolet kesäkuusta Pariisissa. Hauska kaupunki kyllä, jos olis tienny etukäteen ois voinu melkein olla koko kuukauden.

Ensimmäisen retken teemana oli siis tennis ja hautuumaalla hengailu.

Kauan vielä kestää?

Novak - Andy

Siellä sitä pelataan

Vittu John McEnroe!
Roland Garrosissa oli kyllä ihan helvetin siistiä ja matsit vitun hyviä. Mikä nyt aiheutti pientä vitutusta, oli sade. Koko viikon aikana satoi nimittäin noin seittemän minuuttia, kyseisen kuuron ajoittuessa toisen semifinaalin neljänteen erään. Keskenhän se meni ja loput siirrettiin pelattavaksi seuraavalle päivälle.

Sanomattakin lienee selvää, ettei samalla lipulla ollut asiaa seuraavana päivänä katsomaan matsia loppuun. Loput Novak Djokovic - Andy Murray-taistosta katsottiin kuppilasta käsin. Onneks sentään löyty screenillä ja videotykillä varustettu pubi joka matsia näytti - ei sillä ettäkö moisista varmaan kyseisenä ajankohtana suoranaista puutetta ois ollu. 

Finaalipäivänä seikkailtiin tiemme Eiffel-tornille, tarkoituksena etsiä lähistöltä joku paikka missä sen finaalin voisi katsoa. Jaa niin ja tietysti myös samalla nähdä se torni ja ottaa noloja turistikuvia. 

Eiffelin kisastudio
Eiffelin juurelle olikin pystytte tollanen kiva kisastudio ja itse tornikin oli koristeltu helvetin isolla Roland Garros-tennispallolla.

Yksinäistä oloa ei myöskään päässyt tulemaan, koska paikalle vaivautui jokunen muukin katsoja,,

Lössiä
Tunnelma oli hyvä ja matsinkin joten kuten näki. Ottelu itsessään oli totta kai loistava erityisesti päättyessään Stanislas Wawrinkan voittoon!

Käytiin myös fiilistelemässä Pere Lachaisen hautuumaalla ja morjestamassa Jim Morrisonia. 

Sisäänkäynti


fff


Kepeät mullat Jimille
Melko eeppinen paikka kyllä tuo kokonaisuudessaan. 

Tapahtuihan siellä silti muutakin. Mentiin esimerkiks kihloihin. Ja otettiin helvetin noloja sormuskuvia.




Seinen rannoilla, mikäs siinä. Siinä oli kaikki mitä Pariisi itselleni tarjosi. Aika jepa. Pitää mennä käymään uudestaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti