keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Pizza eggs!Bouffage muuntautuu nyt matkablogista hetkellisesti lifestyle- ja ruokablogiksi koska se on niin saatanan muodikasta. Ei vaan, oikeasti sen vuoksi että seuraavaan matkaan on vitusti aikaa ja tekee mieli kirjottaa blogia.

Niin, katsottiin tuossa taannoin Weedsiä ja siinä mainittiin pizza eggs. Kokeilepa läpällä googlata ja varmasti tulee Weeds vastaan myös jokaisen ohjeen kommenteissa viimeistään. Kyseinen ruokahan siis sisältää kaksi nerokasta ainesosaa, munan ja pitszan, muodostaen pyhän liiton näistä oivallisista eineistä.

Homma alkaa siis tähteeksi jääneestä pitszasta (kirjotan sen sanan noin kompromissinä italialaista avopiirasta tarkoittavan pizzan ja suomalaisen roiskeläppänä tunnetun pitsan välillä). Muniahan kaikilla on aina kaapissa, paitsi meillä koska loput meni tähän projektiin.
Voit mieltymystesi mukaisesti valita minkä vaan pitszan, kunhan sitä on ihan vitusti liikaa että jää yli seuraavan päivän pitszamuniin. Meillä ois ollu viikonlopulta jotain salami-jalopenohommaa mutta tajusin liian myöhään joten kävin ostamassa paikalliselta nakkikioskilta pari slaissia lisää.

Koko projekti saadaan alkuun leikkaamalla pitsza soveliaan kokoisiksi könteiksi:

Kuutiot
Pannu kuumaksi ja voita sekaan. Kuten paistamisessa yleensä, voi-öljyseos on paras, joten sitä käytettiin. 

Siellä ne paistuu
Kun pitsza on saanut vähän väriä, on aika heittää munat sekaan. 

Munat
Jaa että valmista? Ei puhettakaan - viimeistely puuttuu! Juustoa ja chilisooshia vähän sekaan jotta kokonaisuus on eheämpi: 

Mikä vaan juusto käy
Kovempi, hitaammin sulava juusto on ehkä tähän ruokalajiin vähän haluttavampi. Toisaalta juustossa tulisi olla myös makua vähän, parmesaani toimisi varmasti ihan hyvin tai vähän kypsempi provolone mutta voit tehdä myös kuten minä ja käyttää just sitä juustoa mitä kaapissa sattuu olemaan. 

Kun juusto ja tsilisooshi on pannulla, laitetaan kansi päälle ja mennään röökille. Pelkkä kansikin riittää. Tässä muuten se chilikastike mitä tuohon laitettiin: 

Mmm
Aikalailla samanhenkistä kamaa kun chipotle tabasco, ei tulista mutta maukasta. Kun munat on vähän aikaa hautuneet lisätään toinen kierros sooshia ja juustoa. Laitoin samaa juustoa koska meillä ei oo muuta, mutta ton Heinzin kastikkeen lisäksi kierroksella tuli mukaan Hunt`sin BBQ-kastike ja perinteikäs Sriracha. 

Lisää kuorrutetta

Juustoa

Kun ateria on valmis, tarjoillaan se mielellään haarukan kanssa. 

Voilá! 
Tättädädää!


3 kommenttia: