sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Kesä tiivistettynä


Suomessahan on ihan kivaa. Kesällä. Tässä sattumia ja tapahtumia mun kesästä, melko satunnaisessa järjestyksessä mutta jokseenkin todenmukaisesti sekä sanoin että kuvin.
Kodintapaiseen paluu ajottu melko näppärästi just ennen äitienpäivää, niinpä melko piakkoin oli suunnattava Kouvolaan ja junasta suoraan lounastamaan oman äitini sekä myös sisarusteni kanssa joista toinen oli pari kuukautta aiemmin re-äitiintynyt.
InterCity Helsingistä Kouvolaan oli myöhässä noin 15min ja ärsyttäähän se, mutta Aasian junien ja muidenkin joukkoliikennevälineiden jälkeen tuntu melko mitättömältä. Se olikin oikeestaan toinen kerta parin päivän sisään kun varsinaisesti ikävöin takasin jo, ensimmäisen kerran ollessa Kalliolaisessa thai-ravintolassa syömäni somtam mikä oli noin 25-kertaisesta hinnastaan huolimatta aivan onnettoman paska verrattuna Bangkokin vastaaviin. Pettymysten pettymys.
Jo lentokentällä vastaan tullut mainos muistutti toukokuisesta olennaisuudesta eli jääkiekon MM-kisoista:


Junamatkalla myöhästymisestä kovaan ääneen nillittäneet ihmiset muistuttivat asiasta myös:


Kuvassa oikealla oleva leidi myös lensi ulos ravintolavaunusta ennen kuin juna ehti edes liikahtaa. Hitto miten oonkaan ikävöiny tätä.

Edellä mainitulla äitienpäivälounaalla tapasin myös ensikertaa sukumme tuoreimman tulokkaan josta kaiken näkemäni perusteella tulee oivallinen herrasmies. Samaisen päivän vietto jatku isoäitejä äitiydestään onnitellen ja kahvia juoden ja tavaroita purkaen.
Seuraavana päivänä mulla oli jo tammikuussa aikataulutettu tatuointiaika ja yllätyspä olikin aikamoinen kun kyseissä puljussa oli töissä vuosien takainen vanha kaveri Ulla joka on raapustellu muaki, edelliskerta tosin oli 2006 eikä olla ees nähty vuosiin sen jälkeen. Mutta hauska jälleenkohtaaminen siitä tuli, lisää näistä vielä tuonnempana.
Seuraavana päivänä oli suuntana Tampere jossa ootti yks kappale pääsykokeita ja sitäkin tärkeämpänä oikeestaan ihmisten näkemistä.

Esimerkkinä tämä iloinen jälleenkohtaaminen Johannan ja Outin kanssa joista jälkimmäinen otti kyseisen kuvan
Tässä muuta satoa Tampereelta:

Kakkis Vastavirralla

Jussin ja Saaran kanssa grillaamassa Pyhäjärven rannoilla

Hyvä tulee

Hämmentävä moi-lehti

No..niin.

Tornin rakentelua Amadeuksen terassilla

Myös muu Suomi sai osansa kun matka jatkui kohti Mäntyharjua ja mutsin asumusta.

Hammokki on olennaisuus olosuhteista ja sijainnista riippumatta

Mäntyharjun torilla

Kahvilla jossain

Tälläsessä
Aikaa kulu seilaten Tampereen ja Kouvolan väliä ja juhannuksena olikin tarkotus päästä Tampereelle. Se, minkä Pelle Miljoonakin väitti olevan siististi cool osottautu olevan täysin perseestä ja lopulta juna oli ainoo vaihtoehto.
Matkalla tein hieman odottamattoman mutta konkreettisesti tarpeellisen stopin Järvelässä.

Järvelässä ollaan asian ytimessä
Juhannuksena taas:

Isäntä laitto kahvit
Lempijussini Jussi kutsu luokseen juhannusta viettämään ja siellä sitä sitte mösmellettiin pitkin Tamperetta.
Juhannusta vietti myös isompi siskoni perheineen ja koska Tampere osui jotakuinkin reitin varrelle, hyppäsin paluukyytiin kohti Kouvolaa. Matkalla käytiin tälläsellä eläinfarmilla:

Pässit


Äijät ja karvalehmät

Fierce! 

Strutseja

Kengät kiinnostaa

Puppanaa väsyttää
Kouvolassa odotti seuraavalla viikolla päivä Ullan kanssa, tarkotuksena vähän fiksailla vanhempia tatuointeja mutta lopulta päädyttiinkin heilumaan koko päivä studiolla ja hakkaamaan jotain uutta nahkaan.

Okmo
Myös Kouvolassa on oikeus omaan hammokkiin: 

Sopivasti varjossa

Karbiinihaka (Ohlsonin Clasilta 60 senttiä) nopeuttaa asennusta
Mitäs muuta Kouvolassa.. 
Ulla ja toinen vanha kaveri Kira suostutteli mukaan Korian Pioneerifestareille. Missä oli artistikattauksesta huolimatta ihan hauskaa kyllä! Kira oli menossa kattomaan Von Hertzen Brothersia mikä oliki päivän ainoa omaan korvaan siedettävä orkesteri, loppujen pitäessä sisällään mm. Cheekin (lausutaan "kheek"), Klamydian, Petri Nygårdin (eli Pekka New Yorkin kuten siskonpoikani muutama vuosi sitten asian ilmaisi), Kotiteollisuuden ja sen Trio Niskalauksen etuliitteen uusimman aikaansaannoksen. 
Matkalla Korialle ostettiin Kouvostoliiton Tiimarista (RIP) mulle myös festariasu. 

Leidit lavalla

Festaritiikeri

VHB
Ja se asu: 

Leijona
Woop woop! 


Eikä aikaakaan kun Heikkin kotiutui myös Suomeen retkiltään Aasiasta ja asian kunniaksi piti mennä mökkeilemään ja kätsappaamaan.

Mitä.

Mökkivaatetuksen aatelinen
Burmalaisittain pukeutuminen toimii siis myös Suomen metsissä. Paitsi tietysti ainoo burmalainen asia tossa nyt on noi lungit.

First things first! 

Tokihan mökillä myös grillaillaan! 
Ja jotain pälliä kehittyy tässä seurassa jostain syystä aina, tällä kertaa maitopurkin kyljessä ollutta ohjetta mukaillen skonsseja! Rahka, jugurtti, samalla tavalla ne paistuu. Jotain muitakin ainesosia korvattiin mutta mustikat poimin ite! 

Lähtötilanne

Lopputulos
Jonakin päivänä piti käydä tarvikehankinnoilla ja päädyttiin Ilmo-nimisen herrasmiehen omistamaan kauppaan jossain siinä Mikkelin tienoilla. 

I unohtu kuvasta
Koska mä oon asunu Kuopiossa nuorna poikana ja muistan varsin hyvin ilmeisesti pahanlaatuista kotiseutuikävää poteneesta isästäni johtuneet tiheästi toistuneet automatkat Kouvolaan, muistan myös ennen Mikkeliä matkalle osuvan Kielkallion kahvilapysähdyspisteasian. Just niitä paikkoja missä on käyny viimeks 7-vuotiaana ja mielessään ilolla muistelee ja sitte ku pitkästä aikaa pääsee paikalle nii joutuu toteamaan että sehä on täysin perseestä. Aikasemmin oli sellasia puisia karhuja pihassa ja kaikkea, nyt oli vene väärinpäin pihan nurkassa, kaks nyrpeetä ämmää myymässä Pirkka-WC-paperia ja maitoa ei ollu, mitä sieltä mentiin oikeestaan hakemaan. Sen lisäks portaat oli rikki. Tai siis kuten kiinteistöstä vastaava henkilö asian ilmaisee, portaissa on rikki: 

Check
Asiaan kuuluvasti kyseinen kyltti oli taloon johtavien portaiden yläpäässä.. asetettuna niin että jos kyseinen rikki sattuu jonkun kohdalle, ei uhri todennäkösesti oo nähny koko lappua koska ylöspäin mennessä ei ehtis ja alaspäin mennessä ei huomais. 

Saaran kanssa käytiin Kouvolassa myös Jättömaa-festareilla fiestaa viettämässä ja kattomassa Pää Kiitä ja Death Hawkseja: 

Kuolonhaukat

Jengiä

Pää kii
Ja hommattiin grilli koska kesällä kuuluu grillata (ja oli alennuksessa Anttilassa)! 

Hyvin potkii! 
Tehtiin myös päiväretki Jaalaan sekä Werlaan! 

Hianoo
Tulipahan käytyä Lappeenrannassa kertaalleen myös ja tehtyä retki Heikille Turkuun ja Naantalin kesäteatteriin myös Kouvolan ja Tampereen ohella. 
Ja yks muu retki mistä kirjottelen seuraavaks. 
Kesä Suomessa piti siis sisällään valtaosin perheen ja kavereitten kanssa kohtaamisia ja yleistä hengailua. Enemmänki ois tehny mieli matkailla mutta onhan se Suomessa vähän kallista, toi liikkuminen. Kallista tai typerää. Tai kumpaakin. Oulussakin piti käydä mutta en ehtiny. Kaikkea piti tehdä mutta en tehny. Ois vaa pitäny tehdä. Mutta mä oon vielä nuori ja ehtii sitä sitte harmittelemaa myöhemminki asioita mitä ei tehny niin en jaksa tehdä sitä nyt. 
Se oli se kesä siinä ny! 
Lopuksi vielä kuva kouvolalaisesta patsaasta: 

Kappale kauheinta Suomea indeed

2 kommenttia:

  1. Eiks Baltian turneesta kertyny kuvamatskua?

    VastaaPoista
  2. Kerty! Se tulee seuraavaks! Tääki tuntu jo nii pitkältä etten tohtinu änkee samaan kaikkee.

    VastaaPoista